Tränare

Björn Röcklinger

Björn Röcklinger är den tränare som varit längst på Julmyra Horse Center med sina snart 15 år. Han har under hela den tiden hållt en jämn hög nivå på sin rörelse med bra segerprocent och flera miljonärer till stallet.  Det har blivit många V75 segrar och ett flertal storloppssegrar i bla Scarlet knights lopp och Guldstoet.​​​​​​​

Tel: 070-710 8153
brocklinger@gmail.com
www.stallrocklinger.se
Svensk Travsport

Reijo Liljendahl

Reijo Liljendahl flyttade till Julmyra Horse Center som ny A-tränare i april 2013, då hyrde han ett mindre stall men succén och därmed utvecklingen lät inte vänta på sig. Det byggdes nya stallar som han själv fick var med och designa. I december 2013 stod ett nytt stall klart och ytterligare ett stall byggdes strax därefter och var inflyttningsklart i september 2014.  Långa E3, Ulf Thoresens minneslopp, Breeders Crown och Europa championatet är några av hans stora segrar. 

Tel: 070-655 6055
reijo.liljendahl@telia.com
Svensk Travsport
Följ Stallet på twitter @StallReijoLiljendahl 

Roman Matzky


Roman Matzky kom till Julmyra den 15 oktober 2018 med 11st hästar, hans första mål är att stanna i Sverige och på Julmyra över vintern för att skapa sig en erfarenhet om svensk travsport och hur hans hästar klarar sig i den svenska konkurrensen.

Roman Matzky har varit professionell tränare sedan 1995 i Tyskland och har innan dess arbetat i hela sitt liv med hästar i sin pappas stall.
Han har tagit över 1000 tränar segrar och mer är 400 kusksegrar. En av hans största segrar har han tagit med Fridericus 2013 i B-finalen av det Tyska Derbyt.

Idag har han 25 hästar i Tyskland och 11st här i Sverige på Julmyra men hans förhoppning är att allt ska gå bra här i Sverige och att han inom kort ska kunna utöka den siffran.

Mobil: +49 170 226 5759
Email: pferdepension.matzky@t-online.de
Facebook
SvensktravsportFoto: Adam Ström

Mobil: 070-393 4279
Email: jasmine_ising@hotmail.com
            patrik_fernlund@hotmail.se

​​​​​​​

Jasmine Ising


Jasmine Ising är uppvuxen med hästar, från början ridhästar. Men när hon var 12 år kom första kontakten med en travhäst och det var den som lade grunden till hennes fortsatta travintresse.
Under sin gymnasietid arbetade hon extra på Västerbo stuteri och efter studenten fick Jasmine heltidsanställning hos Jörgen Westholm där hon kom att stanna i 7år. Där tog hon bland annat hand om Odin Tabac, Ninepoints Lucy och She loves you F,I.
Jasmine har inte bara passat fina hästar hon har kört över 300 lopp och tagit många fina segrar bland annat ett diamantsto försök och så var hon den första kvinnliga kusk att vinna på V86.
Till sin hjälp kommer Jasmine att ha sambon Patrik Fernlund och till teamet har de även knutit 2st mycket meriterade hästskötare, Malin Widing och Marlene Matzky.
Patrik har fina meriter som kusk, han har 2 år i rad varit årets amatörkusk på Solvalla och har flertalet gånger kvalat in till finalen av det anrika amatör loppet K.G Bertmarks minne.
De har gemensamt fått det ärofyllda uppdraget som privat tränare åt Philip konsulting HB:s hästar. Framförallt rör det sig om handplockade nyblivna 2-åringar som de gemensamt med Leif Bengtsson fått välja på auktionerna. Extra stort och roligt tycker
Jasmine det är att få träna Hefner AM, en avkomma till She Loves you F.I som var en av hennes absoluta favorithästar. 
Paret vill att stallet ska vara i harmoni så att de i lugn och ro kan jobba mot sina
drömmer om att i framtiden ha hög klass på tävlingshästarna och gärna delta i någon årgångsfinal.
Tel: +358 40 520 3721
Mail: katjanni@gmail.com
Svensktravsport
Facebook

Katja Melkko

Katja Melkko är från Finland, där hon växte upp med hästar och har som så många andra tjejer ridit sedan hon var riktigt liten
Hennes första kontakt med travhästar kom när hennes familj flyttade ut på landet, där började hon rida en grannes travare som var syster till en Derbyvinnare.
Efter några år beslöt de sig för att ta ett föl undan henne och det blev Katjas första riktiga travare. Fölets namn var Peggy Lady och hon tjänade närmre en miljon kronor för Katja.
Katja har byggt upp sitta stall varsamt under många år ihop med sin sambo Janne Soronen. Idag tränar Katja ca 30 hästar där majoriteten är unga hästar. Hon har sedan december 2018 en filial här på Julmyra med ca 12 hästar och hon ser fram emot att utveckla sin rörelse här i Sverige.
Hon har en gedigen meritlista bland annat har hon startat i Elitloppet med Elian Web 2017. Hon har vunnit Kallblod kriteriet med Vixus 2017 och det hon själv tar upp som sin största merit och seger så här långt i karriären är segern i Derbyt 2016 med Elian Web. Hon är den första Kvinnliga tränare att vinna Derbyt och det som gjorde det hela ännu större var att Janne Soronen själv körde till seger.
 

Dennis Palmqvist

Började med trav efter avslutat gymnasium först som hästägare tillsammans med sin pappa, men efter en tid kände sig Dennis redo att börja träna på egen hand. 2019 var Dennis första år som egen tränare vilket resulterade i 1,4 miljoner i inkört till ägarna och fina 13% i segerprocent. Han sköter stallet ihop med sin sambo, 2019 års Stig H stipendiat Rebecca Dahlén. Deras roligaste travminnen än så länge är med Minnestads El Paso. Dels när han vann V75 på nytt svenskt rekord i Östersund förra sommaren, och så segern i franska Marseille som han tog tillsammans med Rebecca den 15/12-19.
Stallet har runt 25 hästar just nu, mellan 20-30 hästar känns som ett bra antal nu, för att inte få växtvärk. För framtiden vill vi ha så hög kvalitet som möjligt på hästarna i stallet och vara med och slåss på lördagarna och i dem större loppen.

Tel: +46 70 917 4305
Mail: dennis.palmqvist@hotmail.com
​​​​​​​Svesktravsport
Facebook