Julmyra Dagarna genomförda i strålande väder

Fina aktiviteter på Julmyra 9 – 10 augusti

Under helgen genomfördes de återkommande Julmyra Dagarna och i år hade vi alla vädergudar med oss. Lördagen kördes Bygdetrav där fina hästar i alla storlekar och raser visade upp sig i ädel kamp. Palermo Ceasar med sin tränare Ville Nisonen i sulkyn stod kanske för dagens prestation då han galopperade straxt efter start och tappade många meter men kom fantastiskt bra igen och vann säkert. 1.16,0 var tangerat banrekord. Den publik som kommit fick se många fina prestationer. Resultat finns på nedan länk.

Extra trevligt var det att få uppmärksamma de fina prestationer som Camilla Ingerstad och tränaren Micke Hedströms ponnyhästarna Tuffing och Thyra Tyrann visat upp under 2014. Tuffing med ett världsrekord och Thyra Tyrann som tagit storslam i alla fem storlopp för kategori B under året.

Resultat Bygdetrav Julmyra Horse Center 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag fullt med aktiviteter i ridhuset

Under söndagen var det dags för aktiviteter i ridhuset. Den tidigare travaren Kalle visades upp fantastiska egenskaper nu som dressyrhäst. Fina islandshästar var nästa punkt i programmet en hästras som växer fort i Sverige. Den ganska nya ridsportgrenen Working Equitation visades upp av Åsa Thinnerholm och det är säkert många som nu ställer upp tunnor och andra hinder för att smidigt och i fina bågar rida sin egen bana. Avslutning med den populära stafetthoppningen för ponnys visade upp fyra mycket duktiga lag.

Utanför ridhuset vare det möjligt att se Julmyra från vagn och häst, rida ponny för de minsta och det fanns flera bakluckeloppisar som såg ut att fullt upp i pauserna.